Falkenbergs konstskola - distansutbildning

Sommarkurs: TIDENS KONTUR

Varje tid har sin kontur - något i tiden som präglar människans sätt att tänka, leva och som speglar sig i hur vi klär oss. Den stora utmaningen idag är bland annat att arbeta kvalitativt och mer hållbart.

På kursen Tidens Kontur får du lära dig om valda delar av modets konturer genom tiden och hur du arbetar hållbart med återbrukbara textilier och kläder. All handledning sker på distans.

Mål: Utöka dina kunskaper om konturer inom mode samt att använda återbrukbara ting till något inspirerande, konstruktivt och användbart.

Tid: vecka 24 och 25. Mer info kommer. 

Förkunskaper: intresse

Material: För att delta behöver du dator, internet, kamera, återbrukbara textilier, kläder och ev accessoarer, samt symaskin eller/och synål och sytråd. Har du provdocka kan det vara användbart, dock ej tvång.

Du får lära dig att skapa en egendesignad skjorta/blus/överdel med inspiration av olika tiders konturer.

Delmoment i kursen:

  • dräkthistoria - konturer
  • hållbarhet och tillskärning
  • skissteknik
  • personligt uttryck, din inspiration
  • sömnad
  • presentationsteknik - kursen avslutas med presentation på gallerifalkenbergskonstskola.se


Metoder: Föreläsning som uppstart. Du får handledning och arbetar självständigt mellan mötestillfällen.

”Vi arbetar för att du som deltagare ska hitta ett eget uttryck inom modedesign och bli medveten om den tid som varit och den tid vi lever i.
Vi vill att du som deltagare ska hitta ett konstruktivt sätt att tillverka nya plagg på för en mer hållbar värld.”

Camilla Pontén och Lina Hanno, är båda utbildade, erfarna pedagoger och aktiva inom modebranschen.

Om oss:

Camilla Pontén, textil- och dräkthistoriker, modevetare och hantverkare har lång och bred erfarenhet av mode, kläder och textil ofta i samband med utbildning, hon är en prakademiker. Genom sin karriär har hon kvalificerat sig i ett brett spektrum av mode och textilier. Hon har arbetat som ingenjör på textil- och läderlaboratorium, inom sportbranschen, som mönsterkonstruktör och hon har varit rektor på Stockholms Tillskärarakademi, en skola med fokus på mönsterkonstruktion, mode, skrädderi och hållbarhet. Hon har passion för textila fibrer, hållbarhet & kvalitet, textil- och dräkthistoria, pedagogik och ledarskap, och innehar rektorsexamen, gymnasielärararlegitimation inom mode, material, mönsterkonstruktion och hantverk samt en fil. mag. i dräkt- och textilvetenskap. Camilla arbetar idag som projektledare, lärare och föreläsare med fokus på textil, menstruationsskydd, dräkthistoria och hållbarhet samt utför även uppdrag inom modedesign

Lina Hanno, designer, kostymör, illustratör, pedagog med lång erfarenhet av mode, det konstnärliga uttrycket och pedagogik, både internationellt och i Sverige. Lina har arbetat som kostymör inom teater, film, dans, modeworkshops och haft eget företag inom mode (med egen produktion, butik och återförsäljare). Hon har pedagogisk erfarenhet både för barn och vuxna på t.ex. Stockholms Tillskärarakademi och Vår Teater och är utbildad modedesigner samt legitimerad lärare i drapering, formgivning- och hantverksämnen, textildesign, digitalt skapande och entreprenörskap. Just nu driver hon ett eget klädmärke med hållbar profil, parallellt med pedagogiska uppdrag på bl.a Beckmans designhögskola.

Anmälan: camilla@ponten.nu

Pris: 2600:-