Falkenbergs konstskola - distansutbildning
#caption1

#caption2

#caption3

#caption4

#caption5

#caption6

#caption7

#caption8

#caption9

#caption10

#caption11

#caption12

 

Välkommen att ansöka från 1 februari 2023!

Vi öppnar nästa ansökningsperiod den 1 februari och sista dag att ansöka är den 23 april 2023. Har du frågor om hur du ska göra ansökan, läs mer här.

Vill du ha personlig vägledning gällande arbetsprover och personligt brev så är du välkommen att höra av dig via telefon eller e-post. 

 

Stor nyhet!

Vi har flyttat skolans kontor till nya lokaler på Katarina Bangata 49 i Stockholm där vi även kommer att ha ett galleri. Vi ser fram emot att inom kort kunna erbjuda våra studerande tillfälle att arbeta med rumslig gestaltning i ett gallerirum! 

 

Är du nyfiken på våra studerande

Här berättar några av dem hur det är att studera konst på distans.

Vi är stolta över de konstnärliga processerna som äger rum på skolan. I bildspelet ovan ser du exempel från tvåornas ateljéer. Följ oss gärna på instagram och facebook, där kan du se mer av vad vi gör under läsåret.

 

Vårutställning 2022

Årets utställning på gallerifalkenbergskonstskola har öppnat!

Se de studerandes arbeten från våra utbildningar Konstnärlig Gestaltning I och Konstnärlig Gestaltning II.

Utställningsgruppen som jobbat fram utställningarna tillsammans med de studerande bestod i år av Veronica Brovall, Rebecca Digby och Tanja Airaksinen.

Den visuella identiteten är skapad av Mia Borstrand, Konstnärlig Gestaltning II.

Öppet från 27 maj 2022 och framåt.

 

Förnyat stöd till 2025!

Den 28 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka Konst och kulturutbildningar som beviljas start från hösten 2020. Falkenbergs konstskola får fortsatt förtroende att bedriva utbildningarna Konstnärlig grundutbildning I och II i ytterligare fem år med statligt stöd. Vi tackar Myh för förtroendet!

 

Vill du bli konstnär, eller arbeta med annan kreativ inriktning i framtiden?

Att studera konstnärliga grunder är en bra början. Det ger en bra grund att stå på inför vidare studier på konst och designhögskola och inför eget konstnärligt arbete. Våra ettåriga utbildningar på distans är högskoleförberedande och vi har 12 platser per heltidsutbildning.

Falkenberg konstskola ger dig möjlighet till studier var i världen du än befinner dig, vi är inte begränsade till en specifik ort. Skolan finns tillgänglig via internet och vi har 20 års erfarenhet av distansutbildning.

Vår mening är att varje individ, oavsett omständigheter, ska kunna ges möjligheten att utveckla sina egna konstnärliga färdigheter. Vi erbjuder förutsättningarna för detta. Våra distansutbildningar rymmer studerande med olika erfarenheter från vitt skilda platser. Både storstad och glesbygd finns representerade och bidrar till att ge skolan dess föränderliga och unika sammansättning. Kommunikationen sker till största delen på en utbildningsplattform via internet och ibland via webkamera.

Ateljé eller arbetshörna inrättar var och en efter sina förutsättningar. På så sätt arbetar alla studerande utifrån sin egna personliga verklighet. Vi möts i vår lärplattform där arbetet visas och handledande samtal sker. Den konstnärliga arbetsprocessen är den gemensamma nämnaren samt intresset för konst, både i utövning och i samtal. Som studerande på distans finns på så sätt alla möjligheter att utveckla sin särart.

SENASTE BLOGGPOSTER
2021-06-07 23:47:41 |  Bloggen har flyttat till instagram
2021-05-25 11:26:46 |  Vårutställning öppnar snart
2020-02-10 16:05:52 |  Meningsbyggnad
2020-02-10 15:39:04 |  Ett textilt smörgåsbord
2020-01-14 14:54:56 |  Inmotion på Borlänge Modern
SENAST UPPLADDAD BILD
DELA