#caption1

#caption9

#caption10

#caption11

Ansök senast 27/4 till nya läsåret!

Den 27 April 2020 stänger vi ansökan till nästa läsår. Har du frågor om hur det går till att studera konst via nätet, hör av dig till oss. Utbildningarna startar 2020-08-24 och avslutas 2021-05-28.

Här ansöker du till KG I

Här ansöker du till KG II

Förnyat stöd till 2025!

Den 28 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka Konst och kulturutbildningar som beviljas start från hösten 2020. Falkenbergs konstskola får fortsatt förtroende att bedriva utbildningarna Konstnärlig grundutbildning I och II i ytterligare fem år med statligt stöd. Vi tackar Myh för förtroendet!

Nyfiken på vad vi gör på skolan?

I bildspelet ovan ser du exempel från tvåornas ateljéer. Följ oss gärna på instagram och facebook! Där kan du se vad vi gör under läsåret, samt på vår blogg här på hemsidan förstås.

Vill du bli konstnär, eller arbeta med annan kreativ inriktning i framtiden?

Att studera konstnärliga grunder är en bra början. Det ger en bra grund att stå på inför vidare studier på konst och designhögskola och inför eget konstnärligt arbete. Våra ettåriga utbildningar på distans är högskoleförberedande och vi har 12 platser per heltidsutbildning.

Falkenberg konstskola ger dig möjlighet till studier var i världen du än befinner dig, vi är inte begränsade till en specifik ort. Skolan finns tillgänglig via internet och vi har 20 års erfarenhet av distansutbildning.

Vår mening är att varje individ, oavsett omständigheter, ska kunna ges möjligheten att utveckla sina egna konstnärliga färdigheter. Vi erbjuder förutsättningarna för detta. Våra distansutbildningar rymmer studerande med olika erfarenheter från vitt skilda platser. Både storstad och glesbygd finns representerade och bidrar till att ge skolan dess föränderliga och unika sammansättning. Kommunikationen sker till största delen på en utbildningsplattform via internet och ibland via webkamera.

Ateljé eller arbetshörna inrättar var och en efter sina förutsättningar. På så sätt arbetar alla studerande utifrån sin egna personliga verklighet. Vi möts i vår lärplattform där arbetet visas och handledande samtal sker. Den konstnärliga arbetsprocessen är den gemensamma nämnaren samt intresset för konst, både i utövning och i samtal. Som studerande på distans finns på så sätt alla möjligheter att utveckla sin särart.

SENASTE BLOGGPOSTER
2020-02-10 16:05:52 |  Meningsbyggnad