#caption1

#caption11

#caption12

Sommarkurser

I år har vi 3 intressanta sommarkurser online som du kan ta del av! Alla kurserna är omtyckta delkurser av vår heltidsutibildning. Genom dem får du chansen att prova på hur det är att studera på distans. Du arbetar konstnärligt från din egen arbetsplats och får individuell handledning via vår skolplattform. Läs mer här!

Sommarkurs: Skulptur som process
Sommarkurs: Visioner och ritualer
Sommarkurs i färg och måleri

Vårutställning 2021!

Välkommen till vårt digitala gallerifalkenbergskonstskola!

Ansökan till 2021/2022

VI tackar för alla fina ansökningar vi har fått till nästa läsår! Vi är något föresenade i vårt antagningsarbete och besked kommer att skickas ut via e-post den 17/5 - 18/5. Om du inte får svar så kolla din spamkorg.

Vår ansökningsportal öppnar på fredag den 5 februari. Sista dag att ansöka är den 3 maj. Varmt välkommen att ansöka!

Nyfiken på vad vi gör på skolan?

I bildspelet ovan ser du exempel från tvåornas ateljéer. Följ oss gärna på instagram och facebook!, där kan du se vad vi gör under läsåret.

Förnyat stöd till 2025!

Den 28 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka Konst och kulturutbildningar som beviljas start från hösten 2020. Falkenbergs konstskola får fortsatt förtroende att bedriva utbildningarna Konstnärlig grundutbildning I och II i ytterligare fem år med statligt stöd. Vi tackar Myh för förtroendet!

Vill du bli konstnär, eller arbeta med annan kreativ inriktning i framtiden?

Att studera konstnärliga grunder är en bra början. Det ger en bra grund att stå på inför vidare studier på konst och designhögskola och inför eget konstnärligt arbete. Våra ettåriga utbildningar på distans är högskoleförberedande och vi har 12 platser per heltidsutbildning.

Falkenberg konstskola ger dig möjlighet till studier var i världen du än befinner dig, vi är inte begränsade till en specifik ort. Skolan finns tillgänglig via internet och vi har 20 års erfarenhet av distansutbildning.

Vår mening är att varje individ, oavsett omständigheter, ska kunna ges möjligheten att utveckla sina egna konstnärliga färdigheter. Vi erbjuder förutsättningarna för detta. Våra distansutbildningar rymmer studerande med olika erfarenheter från vitt skilda platser. Både storstad och glesbygd finns representerade och bidrar till att ge skolan dess föränderliga och unika sammansättning. Kommunikationen sker till största delen på en utbildningsplattform via internet och ibland via webkamera.

Ateljé eller arbetshörna inrättar var och en efter sina förutsättningar. På så sätt arbetar alla studerande utifrån sin egna personliga verklighet. Vi möts i vår lärplattform där arbetet visas och handledande samtal sker. Den konstnärliga arbetsprocessen är den gemensamma nämnaren samt intresset för konst, både i utövning och i samtal. Som studerande på distans finns på så sätt alla möjligheter att utveckla sin särart.

SENASTE BLOGGPOSTER
2021-05-25 11:26:46 |  Vårutställning öppnar snart