Falkenbergs konstskola - distansutbildning
#caption1

#caption2

#caption3

#caption4

#caption5

#caption6

#caption7

#caption8

#caption9

#caption10

#caption11

 

Sommarkurser 2020!

Längtar du också efter att få tiden att utveckla ditt skapande? Med vår sommarskola får du en intressant sommar oavsett var du befinner dig i världen.
 
Nu erbjuder vi 2 kurser till dig som längtar efter konstnärligt arbete och att kommunicera med andra.
 
Varmt välkommen att prova på hur det är att studera på distans! Du kan anmäla dig till båda kurserna om du vill gå hela Sommarskolan, eller endast en av dem. Du behöver dator, internet, kamera och konstnärsmaterial.

 

Sommarkurs: Gräv där du står, men stå inte där du gräver!

Kursen äger rum 20 - 31 juli 2020. Pris: 2800 kr. Du anmäler ditt intresse till dorinel_marc@hotmail.com Först till kvarn gäller, max 12 deltagare. Omfattning 2 veckor, 8 dagars handledning.

Kursens mål: att stärka den konstnärliga identiteten och det professionella förhållningssättet.

En kurs om vikten att tro på sin konst, men samtidigt få distans till sina arbeten. Om att hålla sig till det beprövade, men samtidigt våga pröva något nytt.

”Fokus i min pedagogiska verksamhet ligger i att ge deltagarna det stöd och motstånd de behöver för att göra den konst som de innerst inne vill och våga ställa ut den”.

Läs mer här!

 
Sommarkurs: Måleri och färg

Kursen äger rum 10 - 21 augusti 2020. Pris: 3 200 kr. Du anmäler intresse att delta genom att skriva till konstpedagog.tanja.airaksinen@gmail.com senast den 20/7. Först till kvarn gäller, max 12 deltagare. 

Omfattning 2 veckor, 8 dagars handledning.

Kursen riktar sig till dig som är ny med färg och måleri – och även till dig som målat en del men inte riktigt kommit in i detta med färg och vilka möjligheter som finns.

Läs mer här!


VÅRUTSTÄLLNING 2020 öppen!

Klicka på länken så kommer du till vårt galleri

gallerifalkenbergskonstskola.se

Antagningsbeskeden på väg!

Tack för alla fina ansökningar som vi fått! Många har ansökt och nu är vi i färd med att skicka antagningsbesked via e-post. Vi har tyvärr blivit något försenade och ber om uräskt för detta. Beskeden skickas på måndag/tisdag 18-19 maj. Kolla era spamboxar om ni inte fått något. 

TIll KG II går det att ansöka om reservplats här: RESERV.

Utbildningarna startar 2020-08-24 och avslutas 2021-05-28.


Förnyat stöd till 2025!

Den 28 januari 2020 meddelade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka Konst och kulturutbildningar som beviljas start från hösten 2020. Falkenbergs konstskola får fortsatt förtroende att bedriva utbildningarna Konstnärlig grundutbildning I och II i ytterligare fem år med statligt stöd. Vi tackar Myh för förtroendet!


Nyfiken på vad vi gör på skolan?

I bildspelet ovan ser du exempel från tvåornas ateljéer. Följ oss gärna på instagram och facebook! Där kan du se vad vi gör under läsåret, samt på vår blogg här på hemsidan förstås.

 

Vill du bli konstnär, eller arbeta med annan kreativ inriktning i framtiden?

Att studera konstnärliga grunder är en bra början. Det ger en bra grund att stå på inför vidare studier på konst och designhögskola och inför eget konstnärligt arbete. Våra ettåriga utbildningar på distans är högskoleförberedande och vi har 12 platser per heltidsutbildning.

Falkenberg konstskola ger dig möjlighet till studier var i världen du än befinner dig, vi är inte begränsade till en specifik ort. Skolan finns tillgänglig via internet och vi har 20 års erfarenhet av distansutbildning.

Vår mening är att varje individ, oavsett omständigheter, ska kunna ges möjligheten att utveckla sina egna konstnärliga färdigheter. Vi erbjuder förutsättningarna för detta. Våra distansutbildningar rymmer studerande med olika erfarenheter från vitt skilda platser. Både storstad och glesbygd finns representerade och bidrar till att ge skolan dess föränderliga och unika sammansättning. Kommunikationen sker till största delen på en utbildningsplattform via internet och ibland via webkamera.

Ateljé eller arbetshörna inrättar var och en efter sina förutsättningar. På så sätt arbetar alla studerande utifrån sin egna personliga verklighet. Vi möts i vår lärplattform där arbetet visas och handledande samtal sker. Den konstnärliga arbetsprocessen är den gemensamma nämnaren samt intresset för konst, både i utövning och i samtal. Som studerande på distans finns på så sätt alla möjligheter att utveckla sin särart.

SENASTE BLOGGPOSTER
2020-02-10 16:05:52 |  Meningsbyggnad
2020-02-10 15:39:04 |  Ett textilt smörgåsbord
2020-01-14 14:54:56 |  Inmotion på Borlänge Modern
2020-01-07 14:45:31 |  Individuellt tema
2019-12-12 13:50:53 |  Modellteckning - kroki
SENAST UPPLADDAD BILD
DELA